Vacature:

Algemeen Fysiotherapeut / Massagetherapeut

  • Locatie: Breukelen (Utrecht)
  • HBO Fysiotherapie
  • Parttime: 24-32 uur
  • Vast contract

Vacature: Algemeen Fysiotherapeut / Massagetherapeut

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren Algemeen Fysiotherapeut, die ons leuke en gezellige team in Breukelen komt versterken. Dit betreft een parttime functie van 24-32 uur. Hiervoor bieden wij een vaste aanstelling. Extra interesse op behandeling van benen en armen is een pré.

Momenteel werken we met 2 fysiotherapeuten, een receptioniste en een aantal assistentes. Bij Vacuümtherapie Breukelen / Fysio Brooklyn behandelen wij onze patiënten met gecombineerde behandelingen van zowel fysiotherapie als vacuümtherapie. Dit is onze kracht en behalen wij de beste resultaten mee. De fysiotherapeuten zijn verantwoordelijk voor de fysiotherapeutische behandeling en de assistentes helpen de patiënten met de vacuümbehandeling en de looptherapie op de band. De fysiotherapeutische behandeling wordt specifiek afgestemd op de individuele patiënt, maar betekent wel in alle gevallen ‘hands on’.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van de fysiotherapeut bestaan uit het toepassen van alle bestaande fysiotherapeutische technieken die voorhanden zijn. Denk daarbij aan diepe massage, massage-gun, bindweefsel losmaken, mobiliseren, tractie-translatie, oefentherapie en triggerpoints, spier- en gewrichtsmobilisaties etc. De focus van de klachten ligt op been- en armklachten.

De behandeling door de fysiotherapeut neemt 20 min. in beslag waarna de assistentes de patiënt verder onder hun hoede nemen en begeleiden in de vacuümtherapie die 30 min. duurt. Als laatste gaat de patiënt min. 10 min op de loopband om actief de doorbloeding te stimuleren.

Eigen inbreng, creativiteit alsmede het introduceren van nieuwe visies en behandelmethodes spreekt ons erg aan.

Wat is vacuümtherapie

Bekijk onderstaande video van Fysio Brooklyn eigenaar Maarten Coolen.

Vacuümtherapie i.c.m. fysiotherapie – wat is het?

Lokaal gebruikte vacuümtherapie is inmiddels de nummer één behandeling in vrijwel alle ziekenhuizen bij open wonden. De integrale vacuümtherapie die wij toepassen is minder bekend maar minstens even effectief. De behandeling wordt wereldwijd toegepast en is bedacht door de NASA. Astronauten ondervonden in de ruimte veel klachten ten gevolge van het ontbreken van zwaartekracht. De vacuümtechniek hielp deze klachten te verminderen en bij het medisch onderzoek bij terugkomst op aarde bleek dat de astronauten een beter aangelegd vaatbed hadden. Op basis van dat gegeven is therapie in de jaren ‘80 verder doorontwikkeld. Aangevuld met fysiotherapie blijkt het een uitermate effectieve methode te zijn voor de meest uiteenlopende klachten.

Wat voor patiënten behandelen wij?

In onze praktijk behandelen wij allerlei klachten op basis van circulatieproblemen, zoals krampen, rusteloze benen, pijnlijke, vermoeide benen, neuropathieën, oedeem, post-trombotische klachten, diabetische voeten en postoperatieve klachten van knieën en heupen. Gezien de hoge successcore (75-80%) komen onze patiënten uit het hele land. De behandeling bestaat uit 3 onderdelen te weten: de fysiotherapeutische behandeling, de vacuümtherapie en 10 minuten looptraining. Bij de armbehandeling zijn de indicaties tennis- en golf arm, carpaal tunnel syndroom, Raynaud, RSI, en oedeem.

Over Fysio Brooklyn

Fysiobrooklyn is een fysiotherapiepraktijk waaronder de naam ‘Vacuümtherapie Breukelen’ de vacuümtherapie wordt toegepast en geïntegreerd is in de behandeling. Wij zijn de enige praktijk in Nederland die deze therapie toepast. Naast Vacuümtherapie bieden wij ook neurofeedback in onze praktijk aan.

De praktijk

FysioBrooklyn is een praktijk voor fysiotherapie in Breukelen waar naast de reguliere fysiotherapie ook de vacuümtherapie wordt aangeboden. De praktijk ligt in Breukelen in het centrum van het dorp, is makkelijk bereikbaar en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. De patiënten komen zowel uit het dorp, de regio en uit het hele land. Als team besteden wij veel aandacht aan de service en klantgerichtheid en vinden wij de ervaring van de patiënt zeer belangrijk. Gastvrijheid is dus een belangrijke gegeven binnen de praktijk. Hierdoor en door het succes van de behandeling  is onze score op Qualiview altijd erg hoog (minimaal een 9).

vacuümtherapie-pijloos-ontspannend-restless-legs
vacuümtherapie-pijnlijke-armen-benen-betere-doorbloeding

Wat verwachten wij van jou

  • Pro-actief
  • Zorgzaam
  • Patiëntgericht
  • Teamspeler
  • Bij voorkeur enige jaren ervaring als uitvoerend fysiotherapeut
  • Interesse in been- en armklachten

Waarom bij Fysio Brooklyn werken?

Dit kan je van ons verwachten: Wij leren je alle ins en outs van de technieken van vacuümtherapie. Wij zijn een lokale fysiotherapiepraktijk maar ontvangen patiënten uit heel Nederland. Wij werken in een hecht en gezellig team waarin je vrijheid hebt jezelf te ontwikkelen en ondersteuning en kennis kan opdoen van teamgenoten. Wij staan open voor ontwikkelingen in de dienstverlening om zo onze patiënten het beste te kunnen helpen. Wij bieden marktconforme salariëring en reiskostenvergoeding.

Wat onze klanten zeggen

Na jaren pijn te hebben gehad in mijn grote teengewricht nu klachtenvrij na 10 behandelingen. In ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik er maar me moest leren leven.
Ik zeg “aanrader !!

Mijn ervaring is ik kwam hier en rekende nergens op. Baat het niet schaadt het niet. Na 12 x kom ik tot de conclusie dat er een verbetering is van ca 50% tot 60%. Ik kan het iedereen aanraden.

Na 5 behandelingen ben ik van mijn rusteloze benen af en slaap ik weer ’s nachts. Mijn bekkenpijn is weg… Geweldig behandeld. Hele fijne praktijk.
Bedankt!

Geïnteresseerd?

Solliciteer nu!