Nachtelijke krampen

Laat Vacuümtherapie u van de krampen afhelpen! Er is niets zo vervelend als midden in de nacht ruw uit je slaap gewekt te worden door krampen in je kuiten. Toch overkomt dit ca. 400.000 mensen per jaar in Nederland. Krampen zijn erg vervelend en hebben een zeer bepalende invloed op iemands leven alleen al door het verstoren van de slaap. Door de vacuümtherapie kunnen mensen weer lekker slapen! Wij hebben inmiddels vele mensen van hun krampen afgeholpen.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Herkennen van klachten en symptomen

Nachtelijke kramp verleden tijd met behulp van de behandeling met vacuümtherapie! Kramp gedurende de nacht is een spierkramp of scherpe pijn die meestal tijdens het slapen optreedt. Het gaat dan vaak om kramp in de spieren van de bovenbenen, onderbenen, kuiten en voeten, en is te herkennen aan het plotseling samentrekken en niet meer ontspannen van de spieren. De spieren blijven enkele seconden tot zelfs minuten gespannen. Er is dan een harde zwelling te voelen die zeer pijnlijk is.

Kramp in de benen veroorzaakt pijn en het verstoort de nachtrust. Met als gevolg een chronisch slaaptekort. Daarom is het belangrijk dat u zich tijdig laat behandelen. Een verbeterde bloedcirculatie en meer bewegen helpen daarbij. Vacuümtherapie Breukelen heeft een effectieve behandelmethode ontwikkeld. Met de combinatie van vacuüm- en fysiotherapie helpt Vacuümtherapie Breukelen u snel van uw klachten af. Wij hebben inmiddels heel veel ervaring opgedaan in de behandeling van (nachtelijke) krampen. In de praktijk is gebleken dat de vacuümtherapie één van de meest effectieve therapieën is tegen krampen. Vele mensen hebben dat al in eigen persoon mogen ervaren. Kijk ook bij de reacties op deze site.

Krampen in de benen

Een vervelende klacht die veroorzaakt kan zijn door een verslechterde doorbloeding

De behandeling met de vacuümtherapie heeft een zeer gunstig effect op de kramp. Ca. 70 tot 80% van de mensen die zich laten behandelen tegen kramp zijn verlost van deze vervelende klachten en kunnen weer genieten van een heerlijke nachtrust. Er is inmiddels heel veel ervaring opgedaan met de behandeling van krampen. Idiopathische kramp worden krampen in de benen ook wel genoemd omdat de oorzaak vaak onbekend is. De pijn is afkomstig uit de spieren in de benen. De klachten kunnen veroorzaakt worden door afname van beweging en mede daardoor een verminderde circulatie in de haarvaten. Door de verminderde circulatie worden de spieren – meestal rond de kuiten en voeten – minder doorbloed. Hierdoor vermindert de aan- en afvoer van afvalstoffen, met verzuring en zwelling van de spieren als gevolg. Patiënten die last hebben van kramp in de benen ervaren de pijn vaak ‘s nachts. Er is dan sprake van nachtelijke kramp.

Nachtelijke kramp komt in Nederland veel voor. Naar schatting hebben 400.000 mensen in Nederland last van beenkrampen. Hierbij gaat het om kramp in de kuiten, bovenbenen, onderbenen, voeten en soms ook de tenen.

De voordelen van vacuüm- en fysiotherapie

Het gebruik van magnesium, nicotinezuur of andere medicijnen wordt vaak geadviseerd en behoort tot de traditionele behandelmethoden bij nachtelijke krampen. Medicijngebruik kan echter tot ongewenste bijwerkingen leiden.

Omdat nachtelijke krampen veelal door te weinig beweging en verminderde doorbloeding worden veroorzaakt, kan met de nieuwe behandelmethode van Vacuümtherapie Breukelen zeer goede resultaten worden behaald. De combinatie van vacuüm- en fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de beenspieren. Door meer te bewegen en het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd, de beenspieren ontspannen en de pijn verdwijnt. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en voedingsadviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een doelmatige en effectieve behandeling van nachtelijke krampen.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Nachtelijke krampen zijn krampen die voornamelijk gedurende de nacht optreden. De reden daarvoor is dat in de nacht de spieren veel minder bewegen. Juist de beweging zorgt ervoor dat de spier bloed rondpompt. Doordat daarmee de circulatie op peil blijft, worden de afvalstoffen goed afgevoerd. Daardoor zijn er bij beweging vrijwel geen krampen. Juist bij stilliggende spieren treden de krampen op. De afvalstoffen worden niet meer goed afgevoerd en verloop van tijd verzuurt het weefsel zo sterk dat er kramp optreedt.

U wordt met een schok wakker door een stekende pijn inde kuiten of bovenbenen. Ook de voeten zijn vaak betrokken bij nachtelijke krampen. De enige remedie is uit bed springen en door te rekken en of te bewegen de kramp eruit te krijgen. Vaak is dit een grote aanslag op de nachtrust.

In de praktijk is er niet zoveel te doen tegen krampen. Magnesium slikken wil nog wel eens helpen. Andere mensen zweren weer bij het eten van veel bananen. Een echte afdoende zelfhulpmiddel is nog niet gevonden. In ieder geval is het belangrijk om voldoende te drinken.

Wij adviseren u contact op te nemen met onze fysiotherapeuten voor een effectieve behandeling vacuümtherapie.

In ieder geval is het belangrijk om voldoende te drinken. Verder is het nog niet duidelijk hoe de krampen voorkomen kunnen worden.

Nachtelijke krampen zijn heel goed met vacuümtherapie te behandelen. Door de verbeterde circulatie bereikt het bloed de cellen beter en kunnen de afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daardoor treden krampen minder snel op, zijn ze minder heftig en zijn ze eerder voorbij. In de meeste gevallen verdwijnen de krampen volledig.

De behandeling is voor iedereen die last heeft van krampen in armen en of benen.

Het grote voordeel van de behandeling is dat deze snel werkt, pijnloos is en vrijwel bij iedereen tot goede resultaten komt.

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!