Pijn / Klachten na operatie?

Post-operatieve klachten aan been, knie of heup

Bent u recentelijk geopereerd aan uw knie, been of heup en bent u (nog) niet tevreden over het resultaat ?
In ca. 30% van alle gevallen waarin patiënten zijn geopereerd aan hun heup, knie of voet blijven klachten bestaan die variëren van pijn tot ernstige functionele beperkingen. Volgens de artsen is de operatie technisch geslaagd en kunnen zij niets meer voor u doen. “U zult er mee moeten leven” stellen zij.

Alhoewel een operatie wordt uitgevoerd om beter te worden wordt er ook veel tijdelijke schade aangericht aan het weefsel. Als reactie treedt daarom zwelling op. Die zwelling drukt de kleine vaatjes verder dicht, vermindert de (bloed)circulatie nog verder en beperkt op die manier zo weer het herstel na de operatie. Als die zwelling te lang duurt komt de microcirculatie niet meer goed op gang met alle gevolgen van dien. Het postoperatieve herstel hapert en klachten blijven vaak langer dan nodig bestaan.

In dus bijna 30% van de operaties vindt geen verder herstel van de natuurlijke balans plaats en blijven de patiënten veel klachten houden. Vele consulten, röntgenfoto’s en ziekenhuisbezoeken later moeten de meeste mensen dan in hun lot berusten dat ze klachten blijven houden en met de operatie niet zoveel zijn opgeschoten. De arts kan niets meer voor ze doen. Daar zit u dan met een been of arm die niet hetzelfde voelt als voorheen en waar u niet veel meer mee kunt. In die gevallen is de kans groot dat wij met de vacuümtherapie wél iets voor u kunnen betekenen.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Pijn na operatie?

U heeft lang rondgelopen met pijnklachten in heup of knie. Na lang modderen besluit de arts dat het ernstig genoeg is om een nieuwe heup of knie te plaatsen. Opgelucht haalt u adem maar u moet nog geduld hebben voordat u aan de beurt bent. En dan is het zover…. Operatie geslaagd, maar u blijft last houden. Op onverklaarbare wijze gaat de pijn niet helemaal over, blijft lopen lastig en houd u het gevoel van instabiliteit. Volgens de arts is de operatie technisch geslaagd en kan hij niet meer zoveel voor u doen. In de praktijk blijkt dat 30% van de mensen met een operatie aan heup, knie of voet last te houden na de herstelfase. Deze groep blijkt veel baat te hebben bij de vacuümtherapie. Door de verbetering van de microcirculatie blijkt het herstel gestimuleerd te worden waardoor de klachten alsnog verminderen. Al met al heeft de vacuümtherapie al veel patiënten het gevoel en de macht over hun been teruggegeven, pijn verminderd en het lopen verbeterd. Al met al operatie toch geslaagd….

Herkennen van klachten en symptomen

De geopereerde plek blijft pijn doen. U hebt het gevoel door de heup of knie heen te zakken. Na veel en lange sessies
fysiotherapie blijven de spieren haperen en wil het lopen niet vlotten….. U bent snel moe en afstanden lopen is er helemaal niet bij. De operatie heeft wel de pijn belangrijk verminderd, maar voor de rest bent u er niet veel mee opgeschoten. Toch blijft de chirurg volhouden dat de operatie 100% is gelukt en hij kan geen reden ontdekken waarom de klachten blijven aanhouden. Zonder dat u er erg in heeft gaan er maanden voorbij.

Herkent u dit ? Dan is het tijd om de vacuümtherapie te proberen. In de meeste gevallen verdwijnt de pijn verder, wordt het lopen weer stabiel, neemt de spierkracht en conditie toe en krijgt u weer energie. Daardoor zult u in staat zijn om ook weer langere afstanden te lopen. Kortom operatie alsnog geslaagd!

De voordelen van fysio- en vacuümtherapie

Voor het stimuleren van de microcirculatie bestond tot nu toe eigenlijk geen goede therapie. Warmte en massage hebben een stimulerend effect maar dat is zeer tijdelijk. Echter patiënten die met de Vacuümtherapie (IVT) worden behandeld,  zien we opvallende resultaten: de circulatie verbeterd structureel, de klachten verminderen sterk of verdwijnen zelfs helemaal. De combinatie van vacuüm- en fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van alle weefsels in de benen. Door meer te bewegen en het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de weefsels stromen. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en daardoor kunnen de klachten verminderen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en van onze fysiotherapeut zorgen voor een goede behandeling met goede resultaten.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!