Diabetische voet

Bij een diabetesvoet is er sprake van en verminderde doorbloeding. Omdat daardoor wondjes minder goed genezen, kunnen deze gaan ontsteken of genezen slecht en blijven dan langdurig open, met alle risico’s van dien. Door de vacuümtherapie verbetert bij een groot aantal patiënten de microcirculatie in benen en voeten en daardoor het gevoel in de voeten en onderbenen. Ook het gevoel van op watten te lopen verdwijnt of verbetert in veel gevallen.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Diabetesvoet behandelen

Met Vacuümtherapie kunnen de klachten en symptomen van één van de meeste voorkomende chronische ziektes in Nederland, diabetes, flink verbeteren. Suikerziekte veroorzaakt een vernauwing van de bloedvaten. Hierdoor vermindert de doorstroming in met name de microcirculatie en kan er minder zuurstofrijk bloed door deze kleine vaatjes stromen. Ook de zenuwen krijgen minder zuurstof. Als gevolg hiervan wordt de huid slechter doorbloed en neemt het gevoel in de voeten af. Daardoor kunnen gemakkelijk wondjes ontstaan. Met behulp van vacuümtherapie en fysiotherapie wordt de doorbloeding weer gestimuleerd. Vacuümtherapie blijkt een heel gunstig effect te hebben op de klachten die horen bij diabetische voeten. Zowel het veranderde gevoel, het bekende “watten” lopen en het optreden van wondjes worden in de meeste gevallen gunstig beïnvloed door de vacuümtherapie.

Herkennen van klachten en symptomen

Vacuümtherapie heeft een sterk verbeterend effect op de microcirculatie. Een verminderde bloedcirculatie kan onder andere zorgen voor minder gevoel in de voeten. Het gevolg hiervan is dat u drukplekken en wondjes niet opmerkt. Ook kunt u last krijgen van koude en tintelende voeten of verkleuring van de huid. Een diabetesvoet begint vaak met een wond of blaar op een plek waar druk op staat. Hierbij kunt u denken aan: de hiel, tenen of bal van de voet. Door de druk en verminderde bloedcirculatie kan de wond ontsteken en mogelijk niet meer genezen. Het positieve effect van vacuümtherapie op de circulatie in de kleine bloedvaatjes is van groot belang bij de behandeling van uw diabetesvoet. Omdat de therapie zo goed helpt voelen de meeste patiënten zich opgelucht omdat ze een behandeling gevonden hebben die werkt en zijn ze heel tevreden over het effect van vacuümtherapie

De voordelen van vacuümtherapie

Medicijnen tegen gevoelloosheid, het dragen van orthopedische schoenen, steunkousen, uitgebreide wondverzorging en ingrijpende operaties. Dat zijn de traditionele behandelingen voor diabetesvoeten. Het verbeteren van de microcirculatie is de beste behandelmethode, daarom is vacuümtherapie een veelbelovende en vernieuwende behandeling tegen de klachten en symptomen van diabetische voeten!

Omdat diabetesvoeten door een verminderde bloedcirculatie ontstaan, helpt de nieuwe behandelmethode van vacuümtherapie Breukelen. Onze behandelmethode bestaat uit de combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie, en richt zich op het verbeteren van uw bloedcirculatie. Door onze aanpak wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor kan er weer zuurstofrijk bloed door uw vaten stromen. Uw wonden kunnen zich herstellen en u krijgt vaak weer gevoel in uw voeten. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en fysiotherapie van onze fysiotherapeut zorgen voor een effectieve behandeling, waardoor uw klachten snel zullen afnemen.

Verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan de vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe aanpak. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Mensen met diabetes kunnen op termijn problemen met hun perifere circulatie ontwikkelen. Daardoor kunnen neuropatische klachten ontstaan en kunnen zich wondjes ontwikkelen doordat het bloed niet meer goed doorstroomt. Ook bij defecten als gevolg van stoten of ingroeiende nagels is de genezing verstoord als gevolg van de verslechterde circulatie.

Een diabetische voet is geen diagnose die men zelf stelt. Wanneer men problemen aan de voeten ervaart die worden veroorzaakt door verminderde doorbloeding en men heeft diabetes wordt er gesproken over een diabetische voet. Om problemen te voorkomen staat men onder controle van een diabetesverpleegkundige.

Tegen een diabetische voet is kan men zelf niets doen. Wel kan men complicaties voorkomen door een goede hygiëne en het vroegtijdig signaleren van wondjes etc.

Een diabetische voet is niet te voorkomen. Het hangt wel samen met een leefstijl. Voldoende beweging, gezonde voeding en goede controle van de suiker is van groot belang.

De vacuümtherapie vormt een hele goede behandeling voor de diabetische voet. Doordat de doorbloeding verbetert herstelt de stofwisseling in het weefsel beter en genezen wondjes sneller en zal ook het gevoel in de voeten verbeteren.

Iedereen die last heeft van een diabetische voet komt in aanmerking voor de vacuümtherapie. Ook preventief is dit een goed behandeling. De kans op het optreden van vervelende problemen of complicaties wordt sterk verminderd en uitgesteld.

Op dit moment is de vacuümtherapie de enige behandeling die de diabetische voet in essentie kan behandelen. Daarnaast is de behandeling snel, pijnloos en effectief

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!