Vermoeide en zware benen

De trap oplopen zonder rusten lukt bijna niet meer door vermoeide en zware benen. Vacuümtherapie biedt uitkomst. Een wandeling kost ongelofelijk veel energie. Fietsen lijkt onmogelijk door zware vermoeide en verzuurde benen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een verminderde afvoer van de afvalstoffen. De vacuümtherapie kan dit in veel gevallen verbeteren zodat het vermoeide en zware gevoel verminderd of zelfs helemaal verdwijnt. Laat u verrassen door vacuümtherapie. Het is mogelijk om weer gewoon trap te lopen en te fietsen met na vacuümtherapiebehandelingen.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Herkennen van klachten en symptomen

Heeft u last van benen die snel vermoeid raken? Heeft u dan het idee dat u niet meer vooruit kunt komen? De benen voelen zwaar aan. Heeft u weinig kracht of snel een verzuurd gevoel? Vermoeide benen zijn het gevolg van een tekortschietende bloedcirculatie Als de circulatie in uw benen onvoldoende is, krijgen de spieren te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor treedt er snel verzuring en vermoeidheid op. De vacuümtherapie zal u verbazen.

Vermoeide benen behandelen

Vermoeide benen komen helaas vaak voor. Het kan veel invloed op uw dagelijks leven hebben. U heeft te weinig energie voor zaken die u graag zou willen doen. Gelukkig kunnen we u helpen met vacuümtherapie bij Vacuümtherapie Breukelen. Vermoeide benen zijn het gevolg van een tekortschietende bloedcirculatie. Als de circulatie in uw benen onvoldoende is, krijgen de spieren te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor treedt er snel verzuring en vermoeidheid op. Met vacuümtherapie komt de bloed- en lymfecirculatie weer op gang en wordt het bloedvatenstelsel in uw benen verstevigd. De vermoeidheid in uw benen verdwijnt binnen enkele weken en u krijgt snel uw kracht en loopvermogen terug. U bent weer in staat om meer te oefenen en te trainen, waarmee de kans op terugkeer van de klachten verminderd wordt.

De voordelen van vacuümtherapie

Vacuümtherapie is een effectieve behandelmethode zonder operaties of steunkousen. De vermoeidheid neemt al binnen enkele dagen sterk af. Door een verbeterde training wordt uw uithoudingsvermogen snel opgebouwd. De behandeling met de VacuCure® is pijnloos en comfortabel. U kunt zonder verwijzing een afspraak maken. Bij een aanvullende verzekering kunnen de behandelingen voor het grootste gedeelte vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe aanpak. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Zware en vermoeide benen zijn benen die heel snel of heel vaak zwaar en vermoeid aanvoelen. De reden daarvoor is dat de circulatie niet optimaal functioneert en daardoor het weefsel te weinig bloed krijgt waardoor te weinig voedingsstoffen en zuurstof wordt aangevoerd. Daar worden de spieren vermoeid en zwaar net alsof ze niet voldoende voeding krijgen. Feitelijk is dat ook zo. Door de verminderde aanvoer van voedingsstoffen valt de stofwisseling in de spiercel terug en komt er minder energie vrij. Door de toegenomen afvalstoffen verzuurt het weefsel zo sterk dat het vermoeid en raakt en zwaar aanvoelt.

Uw benen voelen vaak zwaar en vermoeid aan. Als u de trap oploopt bent U bovenaan kapot en zijn uw spieren oververmoeid. Vaak voelt u zich vermoeid en bent u moeilijk in actie te krijgen omdat uw benen te zwaar zijn. Zware en vermoeide benen kunnen uw leven ernstig beïnvloeden en u heel egr in uw activiteiten beperken.

In de praktijk is er niet zoveel te doen tegen zware vermoeide benen. Magnesium slikken wil nog wel eens helpen. Andere mensen zweren weer bij het eten van veel bananen. Een echte afdoende zelfhulpmiddel is nog niet gevonden.

Wij adviseren u contact op te nemen met onze fysiotherapeuten voor een effectieve behandeling vacuümtherapie.

Op dit moment is het niet bekend hoe zware vermoeide benen voorkomen kunnen worden.

Zware en vermoeide benen zijn heel goed met vacuümtherapie te behandelen. Door de verbeterde circulatie bereikt het bloed de cellen beter en kunnen de afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daardoor treden Zware en vermoeide benen minder snel op, zijn ze minder heftig en zijn ze eerder voorbij. In de meeste gevallen heeft de behandeling een heel gunstig effect en vak verdwijnen de klachten volledig.

De behandeling is voor iedereen die last heeft van zware en vermoeide benen.

Het grote voordeel van de behandeling is dat het de enige bekende behandeling is die werkt bij zware en vermoeide benen. Bovendien werkt de behandeling snel, is pijnloos en heeft vrijwel bij iedereen goede resultaten. Je hoeft er ook geen pillen voor in te nemen. En baat het niet, schaadt het ook niet.

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!