Vacuümtherapie: een effectieve stimulatie van de bloedcirculatie

Vacuümtherapie Breukelen maakt als één van de eersten in Nederland gebruik van vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie. Vacuümtherapie is een succesvolle behandelmethode waarmee uw beenklachten én armklachten snel verholpen kunnen worden. Veel van de klachten aan benen, zoals zware vermoeide benen, nachtelijke krampen of rusteloze benen en pijnlijke benen ontstaan voor een belangrijk deel als gevolg van een verstoring van de bloedsomloop en dan vooral in de dunste vaatjes, de zogenaamde haarvaatjes. Met vacuümtherapie wordt deze circulatie gestimuleerd en treedt herstel op.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

 • Uniek in Nederland
 • Snel & effectief resultaat
 • Pijnloze behandelingen
 • Veilig en vertrouwd
 • Geen bijwerkingen
 • Vergoed door zorgverzekering

  (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

 • Pijnloos en ontspannend

 • Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al resultaat verwachten

 • Brengt bloed naar de kleinste bloedvaten

 • Optimaliseert en intensiveert de bloedcirculatie

 • Verbetert de doorstroming van het lymfatisch stelsel

 • Activeert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen voor een beter herstel van de weefsels

Hoe werkt het principe van vacuümtherapie?

Het principe van vacuümtherapie is als volgt: uw arm of benen worden in de VasoCure® met tussenpozen onder licht vacuüm gebracht. Tijdens de vacuümfase wordt meer bloed naar de arm of benen gezogen, terwijl in de rustfase, wanneer het vacuüm eraf gehaald wordt, bloed en lymfe weer terugstromen. Op deze manier worden de haarvaatjes getraind en verbetert vacuümtherapie de circulatie en daarmee de aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen. De stroomsnelheid van het bloed neemt toe alsmede het bloedvolume. Allebei belangrijk voor een vlot herstel.

De vacuümtherapie kent twee varianten:

 • VAC
 • IVT

VAC-therapie: Een lokale therapie waarbij een hardnekkige wond wordt afgedekt met een luchtdichte folie met daaronder vochtabsorberend schuim. Door via een slang onderdruk toe te passen onder het luchtdichte folie wordt het wondvocht in het foam getrokken, wordt de doorbloeding verbeterd en wordt de wondgenezing gestimuleerd. Deze therapie wordt uitgebreid in de meeste ziekenhuizen toegepast om wonden te genezen door een verbeterde doorbloeding.

IVT-therapie (intermitterende vacuümtherapie). Hierbij wordt een hele arm of de beide benen in een vacuümkamer geplaatst en wordt onderdruk toegepast. Het principe is hetzelfde alleen is werking van de IVT veel uitgebreider en grijpt deze aan op de hele circulatie in de arm of benen in plaats van alleen de wond. Vele duizenden mensen zijn inmiddels met goed resultaat behandeld met de IVT. Deze therapie is ontwikkeld door de NASA. Astronauten in de ruimte hadden onder invloed van de afwezigheid van zwaartekracht last van problemen met hun bloeddruk. Middels de IVT kon die bloeddruk positief worden beïnvloedt. Bij onderzoek, na terugkeer op aarde, bleek dat het vaatbed van die astronauten beter ontwikkeld was dan de personen die de behandeling niet hadden ondergaan.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

De voordelen van vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie

Vacuümtherapie Breukelen, de enige behandellocatie, in het midden van het land, heeft bijzonder veel ervaring opgebouwd met het gebruik van deze behandelmethode. Vanaf drie tot vier behandelingen kunt u al verschil merken en kunnen de klachten afnemen. Inmiddels zijn meer dan 8000 patiënten in Nederland op deze wijze behandeld met goed resultaat. Er is geen verwijzing van uw huisarts nodig. De behandelingen zijn pijnloos. Laat u verrassen en gun uzelf een klachtenvrij leven!

Heeft u last van rusteloze benen,  krampen of vermoeide benen, pijnlijke benen of andere klachten? Laat klachten aan uw benen verhelpen met onze behandeling, neem contact op en maak direct een afspraak. Vacuümtherapie Breukelen zorgt ervoor dat u goed geholpen wordt. Wenst u meer informatie over de werking van vacuümtherapie? Laat het weten. De specialisten van  Vacuümtherapie Breukelen leggen het u graag uit.

Wat onze klanten zeggen

Na jaren pijn te hebben gehad in mijn grote teengewricht nu klachtenvrij na 10 behandelingen. In ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik er maar me moest leren leven.
Ik zeg “aanrader”!

Mijn ervaring is ik kwam hier en rekende nergens op. Baat het niet schaadt het niet. Na 12 x kom ik tot de conclusie dat er een verbetering is van ca 50% tot 60%. Ik kan het iedereen aanraden.

Na 5 behandelingen ben ik van mijn rusteloze benen af en slaap ik weer ’s nachts. Mijn bekkenpijn is weg… Geweldig behandeld. Hele fijne praktijk.
Bedankt!

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!