Open wonden/slecht genezende wonden

Wanneer een wond niet normaal geneest, de genezing veel te lang duurt of de genezing zelfs stagneert, is er sprake van een verstoorde wondgenezing.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Open wonden/slecht genezende wonden behandelen

Wanneer de circulatie niet goed functioneert is er meestal sprake van een verstoorde afvoer van bloed en lymfe. Daardoor ontstaat een verhoogde spanning in het weefsel. Dat komt doordat het vocht niet goed wordt afgevoerd maar ook door een verzuring doordat de verzurende afvalstoffen niet goed worden verwijderd. Deze verzuring trekt juist vocht aan vanwege het neutraliserende effect hiervan.

Daar dit ruimte innemende proces ontstaat er dus spanning. Spanning die de vaatjes nog verder dichtdrukt. Een huiddefect kan hierdoor makkelijk spontaan ontstaan maar ook door stoten. Wanneer dat inderdaad gebeurt wordt genezing bemoeilijkt omdat door de verminderde circulatie het bloed moeilijk ter plaatse kan komen. De vacuümtherapie kan in die gevallen goede diensten bewijzen door het overtollige vocht te verwijderen waardoor het bloed het huiddefect kan gaan genezen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Wanneer een wond niet normaal geneest, de genezing veel te lang duurt of de genezing zelfs stagneert, is er sprake van een verstoorde wondgenezing.

Heeft u een wond aan uw voet of been die niet dicht wil gaan? Dan is er sprake van een verstoord wondgenezing.

Tegen een wond die niet dicht wil gaan kan men zelf niet doen.

Een verstoorde wondgenezing is het gevolg van een verminderde circulatie. Bloed is heel erg belangrijk bij genezing. Het voert immers zuurstof en bouwstoffen aan voor de genezing. Wanneer dat proces niet voldoende op gang kan komen is er sprake van een verstoorde wondgenezing

De vacuümtherapie is al sinds jaar en dag een hoofdbehandeling bij dit soort wonden. In ieder ziekenhuis kan men deze therapie laten toepassen. Het heet dan VAC. Dat staat voor “vacuüm assisted closure”. Een lokale vorm van vacuümtherapie die alleen wordt toegepast op de wond. Door de benen te behandelen met de vacuümtherapie voor het hele been wordt de circulatie in het gehele been verbeterd en niet alleen ter plekke van de wond.  Dat heeft uiteindelijk een beter effect en verkleint de kans op terugkomen van de wond.

Iedereen die een wond heeft die niet wil genezen kan gebruik maken van de vacuümtherapie.

Het voordeel van integrale vacuümtherapie is dat de circulatie in z’n geheel wordt verbeterd en niet alleen lokaal op de wond. Daarnaast is het een snelle, pijnloze en effectieve behandeling.

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!