Neuropathie

Neuropathie is een veranderd gevoel in de voeten en of onderbenen. Het ontstaat doordat de zenuwen op de één of andere manier de prikkels niet meer goed doorgeven. Daardoor kan gevoel ontstaan zoals op watten lopen, of tintelingen of pijn of overdreven warmte sensatie. De oorzaak kan liggen in een beschadiging van de zenuwcellen door bv. chemotherapie. Ook mensen die aan diabetes lijden hebben vaak last van neuropathie. Neuropathie wordt in veel gevallen veroorzaakt door een minder goede circulatie in de kleine vaatjes waardoor de zenuwcellen minder goed worden voorzien van zuurstof. Ze raken dan in een soort slaaptoestand. Daardoor kunnen dezelfde symptomen ontstaan. De dokter zegt dan al snel “u heeft neuropathie”. Toch is er dan vaak wel wat aan te doen.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

 • Uniek in Nederland
 • Snel & effectief resultaat
 • Pijnloze behandelingen
 • Veilig en vertrouwd
 • Geen bijwerkingen
 • Vergoed door zorgverzekering

  (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Neuropathie klachten verhelpen/verlichten?

Mensen met neuropathie ervaren andere gevoelssensaties in hun benen dan normaal gesproken. Dit komt in de meeste gevallen doordat zenuwen andere signalen doorgeven dan er worden gesignaleerd. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn meerdere oorzaken van neuropathie. De bekendste zijn de neuropathie ten gevolge van chemotherapie, de diabetische neuropathie en neuropathie zonder oorzaak, en verdere onderverdelingen. De meeste neuropathieën veroorzaken een veranderd gevoel in benen en of voeten.  Daarnaast hebben de meeste vormen van neuropathie ook een effect op de doorbloeding omdat die ook wordt aangestuurd via zenuwen.

Door die doorbloeding te verbeteren gaan de zenuwen ook weer beter functioneren en verminderen in veel gevallen de klachten. Een andere klacht waarbij vaak onterecht wordt gedacht aan neuropathie, zijn   de tintelingen en pijn die worden veroorzaakt door een verminderde circulatie. Deze klachten verdwijnen meestal helemaal na het ondergaan van de vacuümtherapie. De dokter zegt dat aan neuropathie niets meer is te doen. Dat blijkt dus in de praktijk veel genuanceerder en we kunnen dus vaak mensen wel helpen hun klachten te verminderen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Gevoel zoals:

 • Tintelingen
 • Prikkelingen
 • Warmte
 • Koude
 • Op eieren lopen
 • Op watten lopen

In die gevallen is de kans groot dat er iets met de zenuwen aan de hand is. Het hoeft echter nog te betekenen dat er sprake is van de echte vervelende neuropathie die vrijwel onbehandelbaar is. Heel vaak is het verbeteren van de circulatie voldoende om de klachten sterk te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Er is zelf niets dat je tegen neuropathie kunt doen. Tenzij het gaat om de circulatie in de kleine vaatjes. Dan helpt de vacuümtherapie je gauw verder.

Nee, neuropathie is in het algemeen niet te voorkomen.

Je kan neuropathie behandelen met zalf of crèmes. Lang niet alle vormen van neuropathie reageren daar positief op. Wij adviseren u contact op te nemen met onze fysiotherapeuten voor een effectieve behandeling vacuümtherapie.

Iedereen waarbij de diagnose neuropathie is gesteld heeft in principe kans op verbetering van de klachten door de vacuümtherapie. Ook de echte neuropathie verbetert in ca 50% van de gevallen. Hoe dat komt is niet helemaal duidelijk want de zenuwen zijn tenslotte beschadigd. Toch blijken heel veel mensen die met de vacuümtherapie worden behandeld vooruit te gaan door de behandeling.

Het voordeel van de vacuümtherapie is dat het pijnloos is, dat er geen medicijnen aan te pas komen en dat de hele benen ervan opknappen.

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!