Sportblessures

Vacuümtherapie geeft hele mooie resultaten bij de behandeling van allerlei verschillende sportblessures. Er is bij de meeste blessures sprake van zwelling, waardoor de circulatie in de kleinste vaatjes wordt  belemmerd. Door die zwelling in het begin aan te pakken en te verminderen komt het genezingsproces eerder op gang. Nadat de zwelling is verdwenen komt er door de verbeterde circulatie meer bloed, zuurstof en voedingsstoffen bij de blessureplaats en zal de genezing verder versnellen. Blessures genezen 50 tot 75% sneller met behulp van de vacuümtherapie. Ook het inspanningsherstel wordt enorm verbeterd. Velen zijn u voorgegaan met de succesvolle vacuümbehandeling bij sportblessures!

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Spierscheur

Een scheur in het spierweefsel komt erg vaak voor bij sporters. De zweepslag is natuurlijk de bekendste, maar ook andere vormen en plaatsen van spierblessures komen veelvuldig voor. Normaal gesproken geneest een spierblessure voorspoedig binnen 4-6 weken. De vacuümtherapie voegt in dit geval toe dat de genezing veel sneller gaat en zonder restverschijnselen, zoals harde knobbels of strengen plaats vindt.  Een ander voordeel van de vacuümtherapie is dat de behandeling direct, zelfs in de meest acute fase kan starten. De zwelling zal binnen korte tijd verdwenen zijn, waarna het genezingsproces versneld zal doorzetten.  Ook de bijbehorende pijn zal snel verdwijnen wat ook een positief effect op de genezing zal hebben door het afnemen van de spierspanning. Vacuümtherapie zal door de verbeterde doorbloeding ook de kans op een herhaling verminderen.

Herkennen van klachten en symptomen

Een felle stekende pijn in een spier na een foute beweging, een plotselinge actie of wellicht een wat korte warming up. Direct na de eerste pijn is het niet meer mogelijk om normaal te staan of te lopen. Een spierscheur! Vaak kan men in de betreffende spier duidelijk aangeven waar de blessure zit. Aanraking is erg pijnlijk en ook beweging doet pijn. Binnen enkele minuten treed er zwelling op en wordt de desbetreffende spier dikker. Ook de pijn neemt verder toe. Vacuümtherapie zorgt in deze fase voor een soort micromassage van de blessure wat heel belangrijk is voor de afvoer van allerlei stoffen die door de beschadigde cellen worden afgegeven en die de zwelling in stand houden. Een verbeterde bloedcirculatie helpt daarbij. Vacuümtherapie: u zult verrast zijn over het resultaat!.

Verstuiking

De enkel draagt het hele gewicht van het lichaam en is dan ook een belangrijk maar ook kwetsbaar gewricht. Het komt heel vaak voor dat mensen door hun enkel gaan door een foute beweging of een ongecontroleerde sportactie. De dikke en pijnlijke enkel is dan ook een bekend en veelvoorkomend fenomeen. Afhankelijk van de ernst zal het gewricht rood en dik zijn of alleen dik en pijnlijk. Wanneer banden afgescheurd zijn is een operatie noodzakelijk. Wanneer dit niet het geval is vormt de vacuümtherapie een goede behandeling om snelle progressie in de genezing mogelijk te maken. De zwelling neemt snel af,de pijn verminderd heel spoedig en de genezing vordert gestaag. De genezingstijd wordt in de meeste gevallen met 50 tot 70% verkort. Een enorme tijdwinst dankzij de vacuümtherapie. Veel topvoetballers laten zich inmiddels met de vacuümbehandeling helpen. Velen van hun hebben inmiddels een eigen apparaat aangeschaft.

Herkennen van klachten en symptomen

Wanneer bij het sporten de voet wordt verzwikt oftewel men gaat “door de enkel”, kan dat een simpele verrekking zijn van de enkelbanden, maar het kan ook een scheur in de enkelbanden tot gevolg hebben. Bij een simpele verstuiking treedt meestal een flinke pijn met middelmatige zwelling op. Wanneer er sprake is van een scheur zal er een verkleuring optreden alsmede een sterke zwelling: het bekende ei op de enkel. Daarnaast kan er niet meer op de enkel worden gestaan van de pijn. In dat geval is er sprake van ernstig letsel.  Een complete afscheuring zal moeten worden uitgesloten, want daar is een operatie geïndiceerd. Zo niet kan direct met de vacuümtherapie worden aangevangen. Dit zal de pijn  niet versterken aangezien er geen beweging wordt gemaakt of contact is met het lichaam.  Ook hier is de vacuümtherapie een prima middel om vocht af te drijven, pijn te verminderen en het genezingsproces op wonderbaarlijke wijze enorm te versnellen.

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Verbetering van de bloedcirculatie met
vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie

Onze behandelmethode bestaat uit de combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie en richt zich op het verbeteren van de bloedcirculatie. Door onze aanpak wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor kan er weer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Looptraining en leefstijladviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een effectieve behandeling.

Verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe aanpak. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!