Pijnlijke benen

Pijnlijke benen zijn erg vervelend en hinderlijk. U heeft er alles aan proberen te doen. Vaak zegt de huisarts over pijnlijke benen, waarvan de klachten niet zo specifiek zijn :”ik weet het ook niet meer, je moet er maar mee leren leven”. Niet bepaald een prettig vooruitzicht! In de meeste gevallen brengt de vacuümtherapie wel uitkomst, omdat veel klachten worden veroorzaakt door een verminderde doorbloeding in de haarvaten, de allerkleinste bloedvaatjes. Tot verbazing van de huisarts verdwijnen de klachten!

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Pijnlijke benen

een vervelende klacht waarvan de oorzaak een verslechterde doorbloeding kan zijn

Pijnlijke benen komen vaak voor. Loop er niet mee door en laat u helpen met de vacuümtherapie. Vaak is de oorzaak van pijnlijk benen niet te achterhalen op de klassieke manier. De dokter weet het ook niet meer maar de patiënt blijft er mee zitten. Vrijwel nooit wordt er gedacht aan een probleem in de microcirculatie. Toch is dat meestal het geval en daarom helpt de vacuümtherapie ook zo geweldig bij aspecifieke pijnklachten. Na de vacuümtherapie verdwijnen de pijnklachten, voelen de spieren soepeler aan en gaat bewegen makkelijker. Het lijkt een wonder maar de verklaring is even logisch als simpel: de microcirculatie wordt door de vacuümtherapie belangrijk verbeterd.

Herkennen van klachten en symptomen

Opeens een stekende pijn in de kuiten die niet snel weggaat en waarvan je ook niet weet waar het vandaan komt. Vacuümtherapie biedt uitkomst bij pijn die ontstaat bij inspanning, maar waarbij je vindt dat het wel heel erg snel optreedt. In eerste instantie is het herkennen van pijn niet moeilijk, het is er gewoon, maar wat moet je nu doen als het heel regelmatig optreedt? Veel mensen gaan dan naar de dokter om te vragen wat er aan de hand is. Die weet het vaak ook niet en na verloop van tijd zal hij zeggen dat je ermee moet leren leven. Dat hoeft nu niet meer, want met de vacuümtherapie bent u zo van uw klachten af!  Vacuümtherapie Breukelen heeft daarvoor een effectieve behandelmethode ontwikkeld. Met de combinatie fysio- en vacuümtherapie helpt Vacuümtherapie Breukelen u verder en horen pijnlijke spieren snel tot het verleden.

Voordelen van fysio- en vacuümtherapie

Geneesmiddelen zoals aspirine, paracetamol en andere pijnstillers worden vaak voorgeschreven om de pijn te verminderen. Dit is lang niet altijd meer nodig, omdat pijn verholpen kan worden met de combinatie van vacuüm- en fysiotherapie.

De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de benen. Door meer te bewegen en het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en voedingsadviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een goede behandeling.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.
De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Pijnlijke benen zijn benen die pijn doen. Dat lijkt heel simpel maar dat is het niet. De huisarts kan niets vinden en stuurt je door naar de specialist. Na diverse onderzoeken keer je onverrichterzake weer naar huis en de huisarts adviseert je met de pijnlijke benen te leren leven. En dat is een hele opgave. De pijn kan heel hinderlijk en diffuus zijn maar ook snijdend en overheersend, kan zich verplaatsen en blijft soms hangen. Opstaan uit een stoel kost moeite en je hebt geen idee wat er aan de hand. De kans is groot dat er in deze situatie een probleem is met circulatie in de kleine bloedvaten. Daar ontstaat verzuring en dat prikkelt de zenuwen. Deze geven pijnsignalen door terwijl er eigenlijk helemaal aanleiding voor is.

De benen doen pijn, soms in de onderbenen soms in de bovenbenen. Lopen gaat moeizaam en vaak zijn de nachten extra lastig en pijnlijk. In bed wordt de pijn meestal erger. En ’s morgens vroeg is het nodig om even op gang te komen.

Er is niet zoveel bekend dat je zelf tegen pijnlijke benen kan doen.

In de praktijk blijkt er niet zoveel te doen tegen rusteloze benen. Er worden vaak medicijnen voorgeschreven die gebruikt worden bij de ziekte van Parkinson. Dat blijkt wel iets te helpen doordat deze pilletjes het prikkelende gevoel een beetje dempt. Het nadeel zijn de bijwerkingen zoals misselijkheid, sufheid etc. Bovendien hebben deze medicijnen een versterkend effect op de rusteloosheid wanneer ze in hoge dosis worden gebruikt.

Door toepassing van de vacuümtherapie wordt de circulatie in de kleine bloedvaten gestimuleerd. Dat is in de meeste gevallen een hele goede oplossing voor de pijnlijke benen.

Iedereen die last heeft van pijnlijke benen en de pijn wordt niet veroorzaakt door bv een rugprobleem, kan worden geholpen met de vacuümtherapie.

In feite is vacuümtherapie één van de weinige therapieën die echt werken tegen pijnlijke benen. Bovendien is het pijnloos en prettig om te ondergaan. Mocht het nodig zijn om de behandeling te onderhouden kan je ook op de lange termijn verlost blijven van klachten zoals pijnlijke benen.

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!