Armklachten behandelen

Heeft u last van pijnlijk opgezwollen armen of van koude gevoelloze handen en vingers? Ook bij deze klachten is gebleken, dat vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie een effectieve behandelmethode kan zijn. Laat u behandelen door Vacuümtherapie Breukelen. Binnen vier tot zes weken kunt u verlost zijn van deze pijnlijke symptomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

 • Uniek in Nederland
 • Snel & effectief resultaat
 • Pijnloze behandelingen
 • Veilig en vertrouwd
 • Geen bijwerkingen
 • Vergoed door zorgverzekering

  (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Tennisarm of golfersarm

Voelt u pijn in uw arm of elleboog wanneer u uw hand dichtknijpt, uw onderarm naar buiten draait of uw pols naar achter buigt? Doet uw arm of elleboog pijn wanneer u bijvoorbeeld een handdoek uitwringt, een kind optilt of een backhandslag maakt bij tennis? Hoogstwaarschijnlijk heeft u een tennis- of golfersarm. Deze klachten treden regelmatig op bij beroepen of sporten waar een beweging vaak herhaald wordt. lees meer over tennisarm of golfersarm

RSI kans

Heeft u last van tintelingen, diffuse pijn, stijve pijnlijke spieren of krachtverlies in uw arm of schouder? Slaapt u hierdoor slecht of onregelmatig? Loop niet langer door met uw klachten en neem contact op met de Arm & Been Kliniek. De kliniek geeft effectieve behandelingen door middel van vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie. Lees meer over RSI Kans

Overige armklachten

Carpaal Tunnel Syndroom
De carpale tunnel bevindt zich aan de handpalmzijde van de pols. Door deze tunnel lopen pezen, zenuwen en bloedvaten. Bij overbelasting kan hier een zwelling optreden, die door ruimtegebrek de zenuwen onder druk zet, waardoor pijn en tintelingen optreden.

Arm-oedeem

Vooral na een operatie, waarbij de lymfeklieren betrokken zijn, is de afvoer van vocht uit de armen verstoord en treedt opeenhoping van vocht op. Dit kan pijnlijke zwellingen tot gevolg hebben. vacuümtherapie is bij uitstek geschikt voor een succesvolle behandeling.

Armklachten behandelen vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie

Omdat veel armklachten ontstaan door een verslechterde doorbloeding, geeft behandeling met medicijnen of alleen fysiotherapie vaak niet het gewenste resultaat. Vacuümtherapie Breukelen heeft een nieuwe behandelmethode ontwikkeld, die zich richt op het verbeteren van de doorbloeding van de arm. Daarbij zijn er geen risico’s van een operatie of bijwerkingen van medicatie.

De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie biedt een effectieve behandeling tegen armklachten. Door het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor krijgen de spieren meer zuurstof en worden de afvalstoffen beter afgevoerd, waardoor de spieren minder vermoeid aanvoelen. Als gevolg hiervan kunnen armklachten sneller verminderen of verdwijnen. De combinatie van vacuümtherapie, manuele verrichtingen en leefstijladviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een doelmatige en effectieve behandeling van armklachten.

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Onderzoek voordat de behandeling plaatsvindt

Voordat de behandeling plaatsvindt is er een grondige screening en intake. U wordt onderzocht door een fysiotherapeut. Tijdens het onderzoek wordt middels testen en vragenlijsten nagegaan hoe de behandeling eruit komt te zien. De fysiotherapeut zal met u bespreken welke mogelijkheden fysiotherapie biedt en uitleg geven over de toepassing van de vacuümbehandeling.

Een behandeling duurt ongeveer  60 tot 75 minuten en is inclusief de vacuümbehandeling in de Vacumed® (30 min).  Eventueel wordt de behandeling waar mogelijk uitgebreid met oefeningen op de loopband, huiswerkoefeningen, leefstijladviezen en eventueel met manuele handelingen.

Afhankelijk van de aard en de ernst van uw aandoening zijn 4 tot 12 sessies noodzakelijk. Wij bespreken graag met u uw persoonlijke situatie en kunnen dan een eerste inschatting geven van de verwachte kosten.

Het is gebruikelijk dat men na ongeveer 4 of 5 keer resultaat opmerkt. In dat geval slaat de behandeling aan. Mocht het zo zijn dat de eerste behandelingen geen enkel resultaat opleveren dan zal de fysiotherapeut dit met u bespreken. Daarna wordt in onderling overleg besloten hoe de behandeling er verder uit zal zien.

Behandeling met vacuümtherapie

Een behandeling met vacuümtherapie is meer dan een gewone fysiotherapeutische behandeling. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van geavanceerde medische apparatuur. De behandeling is ontwikkeld door de NASA om astronauten die last hadden van een lage bloeddruk in de ruimte te behandelen. De therapie bleek een heel gunstig effect te hebben op de microcirculatie, vandaar de goede behandelresultaten.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren. De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

De voordelen

 • De behandeling is pijnloos
 • Het werkt ontspannend
 • Na 3 tot 4 behandelingen kunt u resultaat verwachten
 • Het brengt bloed naar de kleinste bloedvaten
 • Het optimaliseert en intensiveert de bloedcirculatie
 • Het verbetert de doorstroming van het lymfatisch stelsel
 • Activeert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen voor een beter herstel van de weefsels
 • U kunt een afspraak maken zonder verwijzing

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken op 0346-769123. U krijgt dan de receptioniste aan de lijn die een afspraak met u zal maken. U kunt ook een email sturen naar info@vacuumtherapiebreukelen.nl. U zult dan gebeld worden waarbij u uw wensen kenbaar kunt maken. In normale situaties zult u tussen de 8-12 behandelingen nodig hebben. In sommige gevallen treedt een gunstig effect op in minder behandelingen en in een aantal gevallen kiezen mensen ervoor om méér behandelingen te ondergaan, e.e.a. uiteraard op basis van persoonlijke overwegingen.
Meer contact gegevens vindt u op onze contact pagina

Eerste afspraak:

 • De gegevens van uw ziektekostenverzekering
 • Geldig identiteitsdocument
 • Handdoek

Verzekering

Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om u van te voren goed te oriënteren op de situatie rondom uw zorgverzekering en de vergoedingen. Vacuümtherapie Breukelen kan u daarbij helpen. De medewerker bij Vacuümtherapie Breukelen kan samen met u naar uw verzekeringssituatie kijken en u informeren over de vergoeding. Lees meer over kosten en vergoedingen

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!