Tennisarm of golfersarm behandelen

Voelt u pijn in uw arm of elleboog wanneer u uw hand dichtknijpt, uw onderarm naar buiten draait of uw pols naar achter buigt? Vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie is een uitstekende behandeling die vaak goed resultaat geeft in 3-4 weken. Doet uw arm of elleboog pijn wanneer u bijvoorbeeld een handdoek uitwringt, een kind optilt of een backhandslag maakt bij tennis? Hoogstwaarschijnlijk heeft u een tennis- of golfersarm. Deze klachten treden regelmatig op bij beroepen of sporten waar een beweging vaak herhaald wordt. Laat vacuümtherapie u verbazen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Voordelen Vacuümtherapie

 • Uniek in Nederland
 • Snel & effectief resultaat
 • Pijnloze behandelingen
 • Veilig en vertrouwd
 • Geen bijwerkingen
 • Vergoed door zorgverzekering

  (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Herkennen van klachten en symptomen

Heeft u pijn aan de botknobbel van binnenzijde en of buitenzijde van uw elleboog? Voelt u een nare pijn of tinteling in de pezen van uw polsbuigspieren? Grote kans dat u te kampen heeft met een tennis- of golfersarm. Vacuümtherapie is erg geschikt om in combinatie met fysiotherapie deze klachten te behandelen met goed resultaat binnen korte tijd. De tennisarm of tenniselleboog valt onder RSI/KANS klachten. Het is een overbelasting van de polsstrekspieren. Deze overbelasting uit zich door een pijnlijke aanhechting van één of meerdere pezen aan de elleboog en verklevingen in de betrokken spieren. De overbelasting kan ontstaan wanneer u steeds dezelfde bewegingen herhaalt (computerwerk) of wanneer u uw spieren ineens zwaar belast (tennissen zonder goede warming up). De golfersarm of de golferselleboog wordt gezien als een uiting van specifieke RSI. Deze RSI-klacht ontstaat vaak wanneer u te zwaar tilt of sjouwt. Maar een golfersarm of golferselleboog kan ook ontstaan door een plotselinge, zware belasting van niet opgewarmde spieren (bijvoorbeeld door te golfen zonder goede warming up).

Tennisarm en golfersarm behandelen

Tennisarm en golfersarm behandelen met vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie
Omdat een tennis- of golfersarm zicht ontwikkelt op een plaats waar de doorbloeding minimaal is, geeft behandeling met medicijnen of alleen manueel vaak niet het gewenste resultaat. De vacuümtherapie biedt nieuwe behandelmogelijkheden, die zich richten op het verbeteren van de doorbloeding van de arm.

Met de combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is er een nieuwe effectieve behandelmethode tegen een tennisarm of een golfersarm. Door het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor krijgen de spieren meer zuurstof en worden de afvalstoffen beter afgevoerd, waardoor herstel van de blessure versneld wordt en de klachten verminderen of verdwijnen. De combinatie van vacuümtherapie, manuele verrichtingen en leefstijladviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een doelmatige en effectieve behandeling van een tennisarm of golfersarm.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan de Arm & Been Kliniek wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat uit een 25 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door oefeningen of manuele verrichtingen.
De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt de nodige leefstijl- en oefenadviezen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Wij zijn weer reeds geruime tijd geopend en voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de regels van het RIVM.
Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.

 • Wij schudden geen handen.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
 • Neem uw eigen handdoek mee.
 • Wij dragen mondkapjes en handschoenen omdat wij de 1,5 meter vaak niet kunnen handhaven. Daarom verzoeken wij u ook vriendelijk om een mondkapje te dragen. Desgewenst hebben wij er een voor u.

Op deze manier doen wij er alles aan om u veilig en betrouwbaar te kunnen behandelen met dezelfde vertrouwde en goede resultaten als voorheen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze praktijk.