Klachten bij spataderen

Spataderen komen in Nederland vaak voor. Zowel mannen als vrouwen, van alle leeftijden, kunnen hier last van hebben. Vacuümtherapie helpt heel goed tegen de klachten van spataderen. Spataderen zelf verdwijnen niet door de vacuümtherapie. De klachten in veel gevallen wel. Mensen die langdurig staan, aanleg voor overgewicht hebben en zwangere vrouwen hebben een verhoogd risico op het krijgen van spataderen. Onbehandelde spataderen verstoren niet alleen het dagelijks leven. Ze kunnen ook andere klachten veroorzaken zoals rusteloze benen, pijnlijke benen, zware vermoeide benen en oedeem (vochtophoping in de benen). Het is daarom belangrijk om spataderen tijdig te behandelen. De vacuümtherapie is daar een uitstekende  behandeling voor.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Spataderen behandelen met fysio- en vacuümtherapie

Het operatief verwijderen van de ader (strippen), dichtbranden of wegspuiten (scleroseren) en het dragen van steunkousen (compressietherapie), behoren tot de traditionele behandelmethoden voor spataderen. Deze methoden zijn vaak ingrijpend en geven niet altijd het gewenste resultaat. Omdat spataderen door een verminderde bloedcirculatie in de benen ontstaan, heeft Vacuümtherapie Breukelen een nieuwe behandelmethode ontwikkeld die zich richt op het verbeteren van de doorbloeding in de benen. De behandelmethode is pijnloos en combineert de voordelen van vacuüm- en fysiotherapie.
Door het toepassen van vacuümtherapie in combinatie met looptrainingen wordt de doorbloeding van het vaatbed verbeterd. Hierdoor kan er meer zuurstofrijk bloed door de beenslagaderen stromen. Het voordeel hiervan is dat de bloedcirculatie weer beter wordt, de vaten zich herstellen en de klachten zonder operaties verdwijnen. Voor u betekent dit dat u zonder pijn weer vrij kunt bewegen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en voedingsadviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een pijnloze en effectieve behandeling van spataderen. Laat u daarom behandelen bij Vacuümtherapie Breukelen!

Herkennen van klachten en symptomen

Spataderen geven meestal geen directe klachten. Ze kunnen in dikte en vorm variëren en komen zowel in de boven- als in de onderbenen voor. Bij beginnende spataderen ervaren patiënten jeuk en een gespannen gevoel in de benen. Soms is er sprake van kramp en trillingen die een stekende pijn in de benen, meestal de kuiten, veroorzaken. De benen voelen zwaar, vermoeid en vaak ook warm aan. Patiënten die langer last van spataderen hebben, krijgen last van vochtophopingen in de benen, huiduitslag en verkleuring of verharding van de huid, en lopen risico op open wonden.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!