Rusteloze benen / Restless Legs (RLS)

Je benen niet kunnen stil houden, het gevoel te moeten bewegen of lopen. Veel mensen met rusteloze benen kunnen met goed resultaat geholpen worden met de vacuümtherapie. Niet kunnen stil zitten en ’s nachts je partner uit de slaap houden met het trappelen van de benen. Heel herkenbaar voor mensen die last hebben van “restless legs”. Inmiddels zijn veel mensen behandeld met de vacuümtherapie. De therapie blijkt in de meeste gevallen goed te helpen en een heel gunstig effect te hebben op de symptomen van rusteloze benen die doeltreffend kunnen worden verholpen. Vacuümtherapie, een innovatieve behandeling van rusteloze benen.

Vacuümtherapie helpt u deze klachten te voorkomen.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Vacuümtherapie

  • Uniek in Nederland
  • Snel & effectief resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Veilig en vertrouwd
  • Geen bijwerkingen
  • Vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Rusteloze benen geven veel onrust

Rusteloze benen, ook wel bekend als Restless Legs Syndrome (RLS), is het spontaan en ongecontroleerd bewegen van de benen. Loop er niet mee door! Laat u behandelen met de vacuümtherapie. Vacuümtherapie Breukelen heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met de behandeling van RLS. Onderzoek i.s.m. de stichting RLS (Amersfoort) heeft uitgewezen dat de meeste van de patiënten positief reageren op de behandeling met vacuümtherapie. Laat uw nachtrust niet langer verstoren door de rusteloze benen en laat u behandelen met de innovatieve vacuümtherapie. Patiënten die last hebben van rusteloze benen hebben nu een alternatief met grote kans op genezing of verbetering. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Herkennen van klachten en symptomen

Rusteloze benen (RLS) treedt zowel overdag als ’s avonds op. Patiënten omschrijven de aandoening als een kriebelend, jeukend en branderig gevoel in de boven- en onderbenen. Heel vaak wordt dit gevoel veroorzaakt door het niet goed functioneren van de microcirculatie in de benen. Soms gaat het optreden van de rusteloze benen gepaard met krampen in de benen. Een teken dat er vaak ook op wijst dat er iets met de circulatie aan de hand is en dat in de meeste gevallen kan worden verholpen met de vacuümtherapie. Het positieve effect van vacuümtherapie is al aangetoond bij vele patiënten en is inmiddels aanleiding tot verder medisch onderzoek, ook in andere landen. Gelukkig word het steeds bekender dat vacuümtherapie een zeer reëel alternatief vormt bij de niet-medicamenteuze behandeling van ‘Restless Legs’. Stop met rusteloze nachten en probeer de vacuümtherapie.

De voordelen van fysio- en vacuümtherapie

Bij Rusteloze benen (RLS) is de traditionele behandeling gericht op medicatie, wat kan leiden tot ongewenste bijwerkingen zoals misselijkheid, hoofdpijn en een verstoorde nachtrust. Dit komt omdat RLS vaak wordt veroorzaakt door een verminderde doorbloeding in de benen, wat niet effectief wordt behandeld met medicatie. Vacuümtherapie Breukelen biedt een effectieve oplossing door het verbeteren van de doorbloeding met een combinatie van vacuüm- en fysiotherapie. Hierdoor krijgen de beenspieren meer zuurstof, worden afvalstoffen beter afgevoerd en voelen de spieren minder vermoeid aan. Deze behandeling, inclusief looptraining en fysiotherapie, zorgt voor een doelmatige en effectieve behandeling van RLS. Kies voor de behandeling van Vacuümtherapie Breukelen en ervaar vermindering of verdwijning van uw klachten.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

LEESTIP:

Klik op de vraag of op het (+) icoontje achteraan om het antwoord op uw vraag te lezen.

Rusteloze benen: U heeft het gevoel dat u uw benen moet bewegen. U kunt het niet uitleggen, maar stilhouden is niet mogelijk. Het lijkt wel elektriciteit of dat er mieren door uw benen lopen. De dokter zegt dat u rusteloze benen heeft en dat er weinig aan te doen is, behalve medicijnen.

Prikkelend gevoel in de benen. Beweging vermindert het onaangename gevoel. Neiging tot bewegen die niet uit te leggen is. Meestal begint het aan het einde van de dag bij stilzitten of in bed bij het slapen gaan. Bijna bij iedereen ontstaan de rusteloze benen op het moment dat iemand rustig wordt en wil ontspannen.

In de praktijk blijkt er niet zoveel te doen tegen rusteloze benen. Er worden vaak medicijnen voorgeschreven die gebruikt worden bij de ziekte van Parkinson. Dat blijkt wel iets te helpen doordat deze pilletjes het prikkelende gevoel een beetje dempt. Het nadeel zijn de bijwerkingen zoals misselijkheid, sufheid etc. Bovendien hebben deze medicijnen een versterkend effect op de rusteloosheid wanneer ze in hoge dosis worden gebruikt.

Aangezien men niet goed weet waar de klachten vandaan komen is ook niet goed duidelijk hoe e.e.a. kan worden voorkomen. Men denkt dat de rusteloze benen ontstaan in de hersenen in hetzelfde gebied als de ziekte van Parkinson.

Rusteloze benen kunnen heel goed worden behandeld met de vacuümtherapie. In de praktijk blijkt dat ca 70% goede resultaten haalt met vacuümtherapie behandelingen.

De vacuümtherapie behandeling is geschikt voor iedereen die last heeft van rusteloze benen of vervelende benen.

Meer lezen over vacuümtherapie:

Last van uw benen? Doe de test!

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten! Na 11 korte vragen heeft u inzicht.

Vacuümtherapie stimuleert het herstel

Door de toepassing van vacuümtherapie wordt de doorbloeding van uw armen en benen sterk verbeterd. Het bloed voert nieuwe voedingsstoffen aan en dit bevordert het herstel. De behandeling in onze praktijk, die bestaat uit vacuümtherapie in combinatie met fysiotherapie, wordt bij voorkeur twee keer per week herhaald. Gemiddeld zijn er tussen de zes en tien behandelingen nodig (afhankelijk van de ernst van de klacht en uw herstel). Door deze effectieve behandelcombinatie kunt u al binnen vier weken goede resultaten verwachten.

Waarom kiezen voor een vacuümtherapie behandeling:

Pijnloos & ontspannende behandeling

Na 3 tot 4 behandelingen kunt u al effect verwachten

Vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullend verzekerd)

Herstelt de oorzaak van uw klachten

Behandeling door professionele fysiotherapeuten

Wat is vacuümtherapie?

Bekijk onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Last van uw benen?

Test of wij u kunnen helpen met uw beenklachten!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!