Diabetesvoet

Bij een diabetesvoet is er sprake van en verminderde doorbloeding. Omdat daardoor wondjes minder goed genezen, kunnen deze gaan ontsteken of genezen slecht en blijven dan langdurig open, met alle risico’s van dien. Door de vacuümtherapie verbetert bij een groot aantal patiënten de microcirculatie in benen en voeten en daardoor het gevoel in de voeten en onderbenen.  Ook het gevoel van op watten te lopen verdwijnt of verbetert in veel gevallen.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen.

Diabetesvoet behandelen

Met Vacuümtherapie kunnen de klachten en symptomen van één van de meeste voorkomende chronische ziektes in Nederland, diabetes, flink verbeteren. Suikerziekte veroorzaakt een vernauwing van de bloedvaten. Hierdoor vermindert de doorstroming in met name de microcirculatie en kan er minder zuurstofrijk bloed door deze kleine vaatjes stromen. Ook de zenuwen krijgen minder zuurstof. Als gevolg hiervan wordt de huid slechter doorbloed en neemt het gevoel in de voeten af. Daardoor kunnen gemakkelijk wondjes ontstaan. Met behulp van vacuümtherapie en fysiotherapie wordt de doorbloeding weer gestimuleerd. Vacuümtherapie blijkt een heel gunstig effect te hebben op de klachten die horen bij diabetische voeten. Zowel het veranderde gevoel, het bekende “watten” lopen en het optreden van wondjes worden in de meeste gevallen gunstig beïnvloed door de vacuümtherapie.

Herkennen van klachten en symptomen

Vacuümtherapie heeft een sterk verbeterend effect op de microcirculatie. Een verminderde bloedcirculatie kan onder andere zorgen voor minder gevoel in de voeten. Het gevolg hiervan is dat u drukplekken en wondjes niet opmerkt. Ook kunt u last krijgen van koude en tintelende voeten of verkleuring van de huid. Een diabetesvoet begint vaak met een wond of blaar op een plek waar druk op staat. Hierbij kunt u denken aan: de hiel, tenen of bal van de voet. Door de druk en verminderde bloedcirculatie kan de wond ontsteken en mogelijk niet meer genezen. Het positieve effect van vacuümtherapie op de circulatie in de kleine bloedvaatjes is van groot belang bij de behandeling van uw diabetesvoet. Omdat de therapie zo goed helpt voelen de meeste patiënten zich opgelucht omdat ze een behandeling gevonden hebben die werkt en zijn ze heel tevreden over het effect van vacuümtherapie

De voordelen van vacuümtherapie

Medicijnen tegen gevoelloosheid, het dragen van orthopedische schoenen, steunkousen, uitgebreide wondverzorging en ingrijpende operaties. Dat zijn de traditionele behandelingen voor diabetesvoeten. Het verbeteren van de microcirculatie is de beste behandelmethode, daarom is vacuümtherapie een veelbelovende en vernieuwende behandeling tegen de klachten en symptomen van diabetische voeten!

Omdat diabetesvoeten door een verminderde bloedcirculatie ontstaan, helpt de nieuwe behandelmethode van vacuümtherapie Breukelen. Onze behandelmethode bestaat uit de combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie, en richt zich op het verbeteren van uw bloedcirculatie. Door onze aanpak wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor kan er weer zuurstofrijk bloed door uw vaten stromen. Uw wonden kunnen zich herstellen en u krijgt vaak weer gevoel in uw voeten. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en fysiotherapie van onze fysiotherapeut zorgen voor een effectieve behandeling, waardoor uw klachten snel zullen afnemen.

Verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan de vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe aanpak. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Wij zijn weer reeds geruime tijd geopend en voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de regels van het RIVM.
Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.

  • Wij schudden geen handen.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee.
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen omdat wij de 1,5 meter vaak niet kunnen handhaven. Daarom verzoeken wij u ook vriendelijk om een mondkapje te dragen. Desgewenst hebben wij er een voor u.

Op deze manier doen wij er alles aan om u veilig en betrouwbaar te kunnen behandelen met dezelfde vertrouwde en goede resultaten als voorheen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze praktijk.