Etalagebenen

Vacuümtherapie heeft een positief effect op de symptomen van etalagebenen. Iemand die etalagebenen heeft kan niet meer zo ver lopen. De aanvoer van vers bloed is zodanig gestagneerd dat vers bloed voorzien van zuurstof zo langzaam doordringt tot de spier dat er zuurstoftekort ontstaat, en dat kan forse pijn veroorzaken. In veel gevallen zorgt Vacuümtherapie ervoor dat de pijn later optreed, minder hevig is en sneller verdwijnt.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Pijnklachten behandelen bij etalagebenen

Etalagebenen, ook wel bekend als claudicatio intermittens, is een veel voorkomende aandoening van de doorbloeding in de benen. Het wordt meestal veroorzaakt door een vernauwing of gedeeltelijke afsluiting van de slagaderen in de benen. Er stroomt te weinig zuurstofrijk bloed naar de spieren en er ontstaat pijn bij het lopen. Vacuümtherapie heeft een positief effect op de circulatie en doorbloeding van de spieren. De afsluiting in de bloedvaten in de benen wordt weliswaar niet weggehaald, maar door de betere doorbloeding in de kleine haarvaatjes kan de spier efficiënter omgaan met de aanwezige zuurstof, waardoor er vaak verder kan worden gelopen met minder heftige pijnklachten die minder vaak optreden. Ook verkleuring van de huid  kan minder fel worden en koude voeten weer warm met behulp van de vacuümtherapie.

Tijdens de behandeling wordt er ook looptraining gegeven volgens de protocollen van de standaardbehandeling.

FysioBrooklyn is aangesloten bij Claudicationet, een landelijk therapienetwerk waar mensen met claudicatio behandeld kunnen worden en waarbij deze behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering indien er verwezen wordt door de huisarts.

Herkennen van symptomen en klachten

Als u last van etalagebenen heeft, heeft u vaak pijn aan uw kuiten en benen. Het gevolg hiervan is dat u minder goed kunt lopen of bewegen. Ook kunnen de benen koud, verkrampt en vermoeid aanvoelen. Verder kunt u last hebben van haarverlies op uw benen, verdikte teennagels of slecht genezende wondjes. Vacuümtherapie heeft in de meeste gevallen een gunstig effect op deze verschijnselen welke soms zelfs geheel verdwijnen. Ook de krampen die vaak bij etalagebenen horen verdwijnen in veel gevallen.

Bij lichte vormen van etalagebenen treden de klachten pas op na het lopen van enkele kilometers. Bij de ernstigste gradaties is er sprake van pijn in rust en gedurende de nacht. Mensen die hier last van hebben, kunnen meestal niet verder dan 50 tot 100 meter lopen.

Voordelen van vacuümtherapie in
combinatie met fysiotherapie

De standaard behandelmethodes is looptraining of, soms een ingrijpende, operatie aan de beenslagaderen. Deze behandelmethodes zijn langdurig, intensief en pijnlijk en een operatie kan complicaties geven. Hierbij kunt u denken aan terugkerende pijn, nabloeding of afsluiting van aders met een nieuwe operatie als gevolg.

De nieuwe behandelmethode van Vacuümtherapie Breukelen is anders. De behandelmethode is pijnloos, laat binnen korte tijd zien of er resultaat is en heeft dan vaak een goed effect. Onze behandelmethode combineert vacuümtherapie met fysiotherapie en dit tezamen zorgt voor een betere doorbloeding van het vaatbed. Het voordeel hiervan is dat er zuurstofrijk bloed naar de weefsels kan stromen en de pijn afneemt of zelfs verdwijnt.

Voor u betekent dit dat u makkelijker de looptraining kunt volgen. De vacuümtherapie, looptraining, en bewegingsadviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een effectieve behandeling. En met resultaat: een vermindering van uw klachten.Soms zijn de klachten te ernstig en moet er toch geopereerd worden om de doorbloeding te herstellen.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe aanpak. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om uw loopafstand te vergroten en langer pijnvrij te kunnen lopen. Deze training vindt onder begeleiding plaats op de loopband en bouwt voort op het effect van de vacuümtherapie. De looptraining wordt gegeven volgens de protocollen van claudicatioNet, een nationaal behandelnetwerk van gecertificeerde fysiotherapeuten met een specialistische opleiding. FysioBrooklyn is aangesloten bij ClaudicatioNet.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Wij zijn weer reeds geruime tijd geopend en voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de regels van het RIVM.
Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.

  • Wij schudden geen handen.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee.
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen omdat wij de 1,5 meter vaak niet kunnen handhaven. Daarom verzoeken wij u ook vriendelijk om een mondkapje te dragen. Desgewenst hebben wij er een voor u.

Op deze manier doen wij er alles aan om u veilig en betrouwbaar te kunnen behandelen met dezelfde vertrouwde en goede resultaten als voorheen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze praktijk.