Gevoelloosheid

Door een verminderde doorbloeding worden ook vaak de zenuwen niet goed van vers bloed voorzien. Daardoor kunnen deze andere signalen gaan doorgeven dan dat er feitelijk worden waargenomen. Vacuümtherapie heeft een heel gunstig effect op deze verminderde doorbloeding.  Doordat er met behulp van deze behandeling meer zuurstofrijk bloed naar de zenuwen stroomt, vermindert of  verdwijnt in veel gevallen het vervelende  dove of prikkelende gevoel of  het bekende gevoel van lopen op watten.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Gevoelloosheid in de benen:
een vervelende klacht

Vacuümtherapie heeft in ca. 50% van de gevallen een positief effect op de symptomen van de gevoelloze voet. Minder gevoel onder de voeten, het gevoel dat je op watten loopt. Dat zijn klachten die patiënten aangeven bij bijvoorbeeld suikerziekte. Ook melden patiënten dat ze niet stabiel op de benen staan en het gevoel hebben te zwalken. Door de gevoelloosheid hebben patiënten er ook last van dat ze bijvoorbeeld niet zonder steun kunnen staan. Er kunnen wondjes aan de voeten ontstaan zonder dat patiënten het in de gaten hebben. En dat kan tot een vervelende situatie leiden: de wond wordt ongemerkt groter en kan infecteren. Gevoelloosheid kan veroorzaakt worden door een verminderde bloedcirculatie. Daardoor worden de zenuwen niet voldoende doorbloed en neemt de functie af. Verbetering van de circulatie verbetert in veel gevallen ook de functie van de zenuwen.

Herkennen van klachten en symptomen

Een doof gevoel onder de voeten ontstaat geleidelijk en valt soms pas op als er bijvoorbeeld een wondje is. Of patiënten merken dat ze bij het lopen een gek gevoel onder de voeten hebben. Het kan zover gaan, dat er problemen ontstaan bij het autorijden omdat niet meer goed gevoeld wordt hoe diep de pedalen moeten worden ingetrapt. Bij verdergaande klachten melden patiënten evenwichtsproblemen en voelen zich onzeker bij het lopen. Deze klachten zijn moeilijk te behandelen. Toch reageert een groot aantal patiënten goed op bevordering van de bloedcirculatie met de vacuümtherapie. Vacuümtherapie Breukelen heeft voor de behandeling van de gevoelloze voet een effectieve behandelmethode ontwikkeld. De combinatie fysio- en vacuümtherapie kan patiënten in veel gevallen helpen bij deze vervelende klachten.

De voordelen van fysio- en vacuümtherapie

Voor gevoelloosheid bestaat eigenlijk geen goede therapie. Echter bij patiënten die met deze klachten bij Vacuümtherapie Breukelen komen, zien we regelmatig opvallende resultaten: de gevoelloosheid neemt af of verdwijnt zelfs helemaal. De combinatie van vacuüm- en fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van alle weefsels in de benen, en daarmee ook de zenuwen. Door meer te bewegen en het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de weefsels stromen. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en daardoor kan de pijn verdwijnen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en van onze fysiotherapeut zorgen voor een goede behandeling.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Wij zijn weer reeds geruime tijd geopend en voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de regels van het RIVM.
Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.

  • Wij schudden geen handen.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee.
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen omdat wij de 1,5 meter vaak niet kunnen handhaven. Daarom verzoeken wij u ook vriendelijk om een mondkapje te dragen. Desgewenst hebben wij er een voor u.

Op deze manier doen wij er alles aan om u veilig en betrouwbaar te kunnen behandelen met dezelfde vertrouwde en goede resultaten als voorheen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze praktijk.