Klachten bij spataderen

Spataderen komen in Nederland vaak voor. Zowel mannen als vrouwen, van alle leeftijden, kunnen hier last van hebben. Vacuümtherapie helpt heel goed tegen de klachten van spataderen. Spataderen zelf verdwijnen niet door de vacuümtherapie. De klachten in veel gevallen wel. Mensen die langdurig staan, aanleg voor overgewicht hebben en zwangere vrouwen hebben een verhoogd risico op het krijgen van spataderen. Onbehandelde spataderen verstoren niet alleen het dagelijks leven. Ze kunnen ook andere klachten veroorzaken zoals rusteloze benen, pijnlijke benen, zware vermoeide benen en oedeem (vochtophoping in de benen). Het is daarom belangrijk om spataderen tijdig te behandelen. De vacuümtherapie is daar een uitstekende  behandeling voor.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Herkennen van klachten en symptomen

Spataderen geven meestal geen directe klachten. Ze kunnen in dikte en vorm variëren en komen zowel in de boven- als in de onderbenen voor. Bij beginnende spataderen ervaren patiënten jeuk en een gespannen gevoel in de benen. Soms is er sprake van kramp en trillingen die een stekende pijn in de benen, meestal de kuiten, veroorzaken. De benen voelen zwaar, vermoeid en vaak ook warm aan. Patiënten die langer last van spataderen hebben, krijgen last van vochtophopingen in de benen, huiduitslag en verkleuring of verharding van de huid, en lopen risico op open wonden.

Spataderen behandelen met fysio- en vacuümtherapie

Het operatief verwijderen van de ader (strippen), dichtbranden of wegspuiten (scleroseren) en het dragen van steunkousen (compressietherapie), behoren tot de traditionele behandelmethoden voor spataderen. Deze methoden zijn vaak ingrijpend en geven niet altijd het gewenste resultaat. Omdat spataderen door een verminderde bloedcirculatie in de benen ontstaan, heeft Vacuümtherapie Breukelen een nieuwe behandelmethode ontwikkeld die zich richt op het verbeteren van de doorbloeding in de benen. De behandelmethode is pijnloos en combineert de voordelen van vacuüm- en fysiotherapie.
Door het toepassen van vacuümtherapie in combinatie met looptrainingen wordt de doorbloeding van het vaatbed verbeterd. Hierdoor kan er meer zuurstofrijk bloed door de beenslagaderen stromen. Het voordeel hiervan is dat de bloedcirculatie weer beter wordt, de vaten zich herstellen en de klachten zonder operaties verdwijnen. Voor u betekent dit dat u zonder pijn weer vrij kunt bewegen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en voedingsadviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een pijnloze en effectieve behandeling van spataderen. Laat u daarom behandelen bij Vacuümtherapie Breukelen!

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan Vacuümtherapie Breukelen wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Wij zijn weer reeds geruime tijd geopend en voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de regels van het RIVM.
Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.

  • Wij schudden geen handen.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee.
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen omdat wij de 1,5 meter vaak niet kunnen handhaven. Daarom verzoeken wij u ook vriendelijk om een mondkapje te dragen. Desgewenst hebben wij er een voor u.

Op deze manier doen wij er alles aan om u veilig en betrouwbaar te kunnen behandelen met dezelfde vertrouwde en goede resultaten als voorheen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze praktijk.